Günlük hayatımızda çok fazla karşımıza çıkan blacklist, bir ip adresini en yaygın kara liste veri tabanlarına bağlı olarak, kontrol etmek için kullanılmaktadır. Bir kara listenin ya da engellenenler listesinin ip adresinizi ya da posta sunucunuzu yanlışlıkla eklediğine inanıyorsanız, bu test onaylamanıza ve bundan sonra ne yapacağınızı belirlemenize yardımcı olmaktadır.
Ip blacklist check işlemi, girilen bir URL'nin ya da ip adresinin bir alan adının sunucusu kara listesinde listelenip listelenmediğini göstermek için yapılan bir prosedür olmaktadır.
Çevrimiçi bir şekilde tüm adresleri listelemek ve listeden çıkarmak için farklı kriterler kullanan çok sayıda DNSBL bulunmaktadır. Fakat listelerden herhangi birinde bulunan ip adreslerinin ya da posta sunucusu iplerinin bir spam kaynağı olduğuna inanılmaktadır. Bu durumda adreslerin e-posta göndermesini engellemektedir.
İstenmeyen e-posta filtreleri, gelen e-postaların kara listeye alınmış sitelerden gelmediğini doğrulamak adına çeşitli DNSBL'ler kullanılmaktadır. Bu durum tam bir tehlike işareti olmaktadır. Bu alan adı sunucusu engelleme listeleri, genellikle spam gönderen IP'lere veya alan adlarına karşı ilk savunma hattı olmaktadır.
Fakat bazı durumlarda, kara liste veri tabanı spam göndermeyen adresler eklemektedir. Kullanıcılar, ip adreslerinin veri tabanı tarafından yanlışlıkla engellenip engellenmediğini bulmak adına ücretsiz kara liste ip denetleyicisini kullanmaktadır.
Tüm bu kontrol işlemlerinde en uyumlu seçenekleri göz önüne alındığı zaman, Ajans io profesyonel hizmet seçenekleri ile en uyumlu seçenekleri sunmaktadır. Satış ya da kontrol hizmetlerinde en uyumlu çözüm ya da engelleyici aktarımı sunmaktadırlar.
Ip'niz bir işlem sonucu blackliste girmiş olabilir. Bu durumu kontrol etmek için de bir ip blacklist kontrolü yapabilirsiniz. Bu noktada ilgili araca adresi girerek, ip adresinizin blacklisti kontrol edebilirsiniz. Ip blacklist denetleyici aracı, ip blacklist arayacak ve çeşitli listelerin bir tablosunu rapor edecektir. Her biri ile sunucu ip adresinizin engelleme durumunu listeler.
Etki alanı adı sunucusu kara listeleri, ip adresleri bir kara listeye alındığında kullanıcıları bilgilendirmez. Bu nedenle, kara listede bir ip adresine sahip olduğuna inanan kullanıcılar, posta sunucuları veya işletmeler için kara liste kontrolleri gereklidir.
Aynı zamanda Ajans io ile yapılan çalışmalar ile en uygun kontrol ve denetleme işlemeleri de yapılmaktadır. Verilen hizmetler neticesinde blacklist ile ilgili tüm detaylar ve kurtulma yöntemleri yer almaktadır.
Bir ip adresi blacklist, ip’nizi eklese bile, yine de çevrimiçi olarak bir ip engelleme listesi kaldırma işlemi yapabilirsiniz. Kara listeye alınmış olan bir ip adresini düzeltmek için önce ağınızda kötü amaçlı yazılım bulunmadığından emin olmalısınız. Çünkü veri tabanları bazen ip’leri kullanıcıların farkında bile olmadığı durumlar için engellenenler listesine almaktadır.
Ağınız temiz ise ip adresinizi kara listeye alan listeyi bulun ve kaldırılması için doğrudan onlarla iletişime geçin. İstekte bulunduktan sonra ip’nizin listede kalıp kalmadığını görmek için kara listeleri daha sonra tekrardan kontrol edin. Her engelleme listesi, ip kaldırma isteklerini farklı şekilde işlemektedir.
Çevrimiçi olarak kaldırma işlemi yapamazsınız ve ne yazık ki, veri tabanları istekleri yerine getirip getirmemeyi seçebilir. Fakat bir kaldırma talebinde bulunmak, ip adresinizi ya da posta sunucusu ip’nizi engelleme listesinden silmek için hala en iyi yöntem olarak hizmet vermektedir.
Blacklist kapsamında olan bir sunucuya sahip bir e-posta sistemi yöneticisiyseniz, sizi listeleyen çeşitli DNSBL'lerle çalışmanız gerekmektedir. Bu durumda da Ajans io en uygun sistemler ile size harika çözümler sunmaktadır.
Genelde blacklist birçok nedenden dolayı ip adresleri eklemektedir. Amaç ise diğer web sitelerini ve kullanıcıları tehlikeli ip adreslerinden korumaktır. Bununla birlikte, bazen engelleme listeleri, listedeki diğer ip'leri yanlış bir şekilde listeler.
Bu nedenle, bu normal, güvenli bir ip’nin engellenenler listesine alınmasıyla sonuçlanır. Çevrimiçi bir blacklist kontrolü yapabilir ve kendi ip’nizin kara listede olduğunu görebilirsiniz. Bir kara liste genellikle aşağıdaki nedenlerle bir ip ekler;
Ip, istenmeyen iletilerin kaynağı gibi görünüyor ise,
Uygunsuz veya tehlikeli içerik barındıran bir web sitesiyle ilişkilendirilirse,
Cihazınızda, daha sonra ağdaki diğer cihazlara yayılabilecek bir kötü amaçlı yazılım bulaşması varsa,
İp ile karanlık ağa veya diğer yasa dışı ticaret kaynaklarına eriştiniz ise,
Tüm bu nedenler blacklist kapsamına girmenize neden olacaktır. Genelde bu süreçte olan kişiye ya da firmalar Ajans io yardımı ile en uygun seçeneklerde çözümlere sahip olmaktadır.
Genelde alan adı sunucusu engelleme listeleri, spam hesapları olduğuna inanılan ip adreslerini engellediklerinden ötürü, spama karşı birincil savunma hattı olmaktadır. Fakat yedek savunma işlevi gören spamın tek tip kaynak tanımlayıcı engelleme listeleri de vardır. Blacklist istenmeyen e-postalarda göründüğü gibi web sitelerinin kara listeleridir.
Tüm e-posta spam filtreleri bunları kullanamaz. SURBL'leri kullanılan spam filtreleri, e-postaların gövde metinlerini tarar, mevcut tüm web sitesi adreslerini çıkarır ve blacklist e karşı kontrol sağlar. Spam ya da diğer tüm olumsuz işlemlerden korunmak adına ya da kendinizi blacklist alanından koruma adına Ajans io firmasından destek alabilirsiniz.
Sunucu bir adres bulursa, iletiyi spam olarak işaretler ve buna göre işler. Her iki yöntem de spamı farklı şekilde filtrelediğinden, birleştirildiğinde en etkili şekilde işlev görürler. Spam gönderenler daha akıllı hale geldikçe, her spam iletiyi yakalayabilecek bir yöntem yoktur.
Kullanıcılar, kendi gelen kutularını kontrol etme ve kendilerini e-posta dolandırıcılığından nasıl kaçınacakları konusunda eğitme konusunda dikkatli olmalıdır. Bu noktada da Ajans io satış sonrası destek ve bilgilendirme ile en etkili koruma yöntemini sunmaktadır.
Tüm bunlar sizi DNS tabanlı bir blackliste sokabilecek olan en yaygın nedenlerden bazılarıdır. Listeden çıkma da belirli listeye ve sizi oraya götüren nedene bağlı olarak değişmektedir. DNS Blacklist, bir İnternet web sitesinin ip adresleri ya da ana bilgisayar adlarından oluşan bir kara liste yayınlayabilmesinin bir yoludur.
Teknoloji, İnternet'teki bilgisayar programlarının kolayca sorgulayabildiği internet etki alanı adı sistemi ya da DNS üzerine inşa edilmiştir. Bu işlemlerde Ajans io ile karşılıklı olarak etkileşim yapıldığı zaman, kolay bir şekilde sonuca ulaşılmaktadır.
DNSBL, esas olarak istenmeyen e-posta ile bağlantılı adres listelerini yayınlamak için kullanılır. Çoğu posta aktarım aracısı yazılımı, bir ya da daha fazla kara listede listelenen bir web sitesinden gönderilen mesajları reddedecek veya işaretleyecek şekilde yapılandırılabilir.
Blacklist denetleyicisi, belli başlı DNS blacklistleri, belirli ip adresleri için sorgular ve açık proxy geçişi olarak spam göndermek veya diğer kötü amaçlı etkinlikler için listelenip listelenmediğini kontrol eder. Bu süreçte Ajans io size en uygun satış sistemlerini sunarak, harika bir kontrol sistemi sağlamaktadır. Gerekli bilgi ve uygulamalar ile en doğru seçenekler sunulmaktadır.